Πέρισυ, οι γονείς των παιδιών του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Δολίχης επέλεξαν στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου να διαμαρτυρηθούν για το επικείμενο κλείσιμο του σχολείου.

Η εκρόσωπος, τότε, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Βάια Παπαδημητρίου, στο λόγο που εκφώνησε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Σκεφτείτε! Πως θα ήταν το χωριό μας χωρίς σχολείο και χωρίς συλλόγους και φορείς, αφού η κατάργηση του σχολείου οδηγεί στην ερήμωση του χωριού, το οποίο δεν θα έχει τίποτα να προσφέρει. Θέλουμε ανοιχτό σχολείο για να υπάρχει ζωή στο χωριό μας και για να εκπαιδευτούν τα παιδιά μας σωστά. Ζητάμε τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων σας στο δίκαιο αγώνα μας, γιατί το κλείσιμο του σχολείου μας αφορά όλους«.

Στη φετινή εκδήλωση, λοιπόν, με την απουσία των παιδιών ήταν εμφανής μία πτυχή της εν λόγω ερήμωσης. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Παναγιώτη Τσακνάκη – Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Δολίχης, Ευδοκίας Λιόλιου -Συλλόγου Γυναικών και Ιωάννη Κατσάρα -Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης.

Έλλειπαν τα ποιήματα των παιδιών, αφού το νηπιαγωγείο πραγματοποίησε τη γιορτή του την Παρασκευή 23/3/12, η παρέλαση, καθώς και η δεξίωση που ελάμβανε χώρα στο τέλος της εκδήλωσης.

Οι παιδικές φωνές που κάθε χρόνο τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο αντικαταστάθηκαν από τις φωνές των λίγων παρευρισκομένων.