Έφυγε πρόωρα ο Τάκης Τσιόγκας

Posted: 05/04/2010 by EVT in Κοινωνικά

Σε ηλικία 54 ετών, σήμερα 5.4.10 έφυγε ο Τάκης Τσιόγκας, ο δικός μας Τάκης, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Στη ζωή ήταν αγωνιστής και νικητής. Μέλος της ΚΝΕ από το 1975 υπηρέτησε το ΚΚΕ και έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007. Στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.


Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο οποίο ήταν πρόεδρος. Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στη Δολίχη όπου θα γίνει η ταφή.

*****

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, συνάδελφος Τάκης Τσιόγκας.

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες

Σήμερα Δευτέρα 5 Απρίλη στις 5 το πρωί η καρδιά του συναδέλφου μας Τάκη Τσιόγκα έπαψε να χτυπά. Η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχασε ένα από τα κορυφαία στελέχη του. Το εργατικό κίνημα του νομού μας έχασε τον ηγέτη του.

Η ζωή και η δράση του διαπαιδαγώγησε εκατοντάδες αγωνιστές και εργάτες και θα αποτελέσει παράδειγμα για πολλές γενιές των εργαζομένων. Η ακλόνητη πίστη στα ιδανικά της εργατική τάξης, η αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των αποφάσεων κινήματος, η επιμονή του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο σταθερός προσανατολισμός στην ταξική γραμμή της ρήξης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος τον έκανε να ξεχωρίζει ως κομουνιστής και γνήσιος αγωνιστής ηγέτης της τάξης του.

Αγαπούσε ολόψυχα τους εργάτες γιατί ήταν γέννημα –θρέμμα της δική τους τάξης και όπως έλεγε πάντα « οι εργάτες είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και η μόνη τάξη που έχει ιστορική αποστολή να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Για τον σκοπό αυτό αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του.

Για τον Τάκη δεν υπήρχαν δυσκολίες, δισταγμοί, πισωγυρίσματα. Ποτέ δεν είπε την λέξη «κουράστηκα»! Έτρεχε παντού! Στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, τα Σούπερ Μάρκετ, στις υπηρεσίες για να οργανωθεί η εργατική τάξη αλλά και σε κάθε περίπτωση που χρειαζόταν η συμβολή του για λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους.

Ούτε μια στιγμή δεν λύγισε μπροστά στις δύσκολες καμπές του κινήματος. Ήταν αδιάλλακτος με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και με όσους ξεπουλούσαν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ήταν διεθνιστής και δεν ξεχώριζε τους εργάτες κατά φυλή, θρησκεία ή χρώμα.

Η απώλεια του συντρόφου Τάκη Τσιόγκα ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για το εργατικό κίνημα, όπου δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα απ΄τις δυνάμεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Λάρισας έχοντας επίγνωση της τεράστιας απώλειας του συντρόφου Τάκη Τσιόγκα, του δίνει την υπόσχεση ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να αναπληρωθεί το τεράστιο κενό που μας αφήνει ο πρόωρος χαμός του.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Λ. εκφράζει τα ποιο θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του και τα παιδιά του που ήταν πάντα πηγή της ανεξάντλητης δύναμής του.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους του νομού που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας να προσέλθουν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν.Λάρισας την Τετάρτη 7 Απρίλη κατά τις ώρες 10:00πμ με 3:00μμ στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων(Ισόγειο), όπου θα εκτεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθως θα συνοδεύσουμε τον σύντροφο Τάκη Τσίογκα στην τελευταία κατοικία του, στην γενέτειρά του, τη Δολίχη Ελασσόνας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

*****

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΓΚΑ

«Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Δημήτρης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η ΚΕ του Κόμματος συμπαραστέκεται στην οικογένεια του συντρόφου μας και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Ο σ. Δημήτρης Τσιόγκας έγινε μέλος της ΚΝΕ το 1975 και λίγα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις έως το τέλος, από όποια θέση ευθύνης του εμπιστεύτηκε.

Στη μεγάλη κρίση που πέρασε το ΚΚΕ στα χρόνια της αντεπανάστασης 1989 – 1991, ο σ. Τσιόγκας υπεράσπισε το χαρακτήρα του Κόμματος και τις επαναστατικές αρχές, ενάντια στον οπορτουνισμό που επιδίωξε τη διάλυσή του.

Το 18ο Συνέδριο εξέλεξε τον σ. Τσιόγκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Έχοντας σφυρηλατηθεί από μικρή ηλικία με την πίστη στους σκοπούς της εργατικής τάξης, στάθηκε δίπλα της, έγινε σάρκα από τη σάρκα της, καταξιώθηκε και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του ως αφοσιωμένος αγωνιστής που πραγματικά αξίζει να τον εμπιστεύονται. Ο σύντροφος Τσιόγκας υπήρξε μαχητικό στέλεχος του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπεράσπισε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης με αισιοδοξία, δίχως έκπτωση απέναντι στο κεφάλαιο, στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό. Είναι βέβαιο ότι οι νέες βάρδιες της εργατικής τάξης θα αντλήσουν διδάγματα από το παράδειγμά του και πρώτα απ’ όλα ότι η αγωνιστική στάση ενάντια στην υποταγή και στη μοιρολατρία, η πάλη για ένα καλύτερο αύριο είναι μονόδρομος για την τάξη και ότι αξίζει να τον διαβούν.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Τσιόγκα θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.»

Έφυγε πρόωρα ο Τάκης Τσιόγκας

Σε ηλικία 54 ετών, σήμερα 5.4.10 έφυγε ο Τάκης Τσιόγκας, ο δικός μας Τάκης, νικημένος από την επάρατη νόσο. Στη ζωή όμως ήταν αγωνιστής και νικητής. Μέλος της ΚΝΕ από το 1975 υπηρέτησε το ΚΚΕ και εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007. Στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο οποίο ήταν πρόεδρος. Η σωρός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στη Δολίχη όπου θα γίνει η ταφή.

Σχόλια
 1. Ο/Η VT λέει:

  Η εφημερίδα Ριζοσπάστης για τον Τάκη Τσιόγκα:

  Εφυγε πρόωρα ο σύντροφος Δημήτρης (Τάκης) Τσιόγκας

  Η πολιτική του κηδεία θα γίνει σήμερα στις 2 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το απόγευμα θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δολίχη Ελασσόνας

  Χαράματα της περασμένης Δευτέρας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών και μετά από σύντομη, σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο σ. Δημήτρης (Τάκης) Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

  Η πολιτική κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 2 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου από τις 10 το πρωί η σορός του θα έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η ταφή θα γίνει το απόγευμα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δολίχη Ελασσόνας.

  Ο σ. Δημήτρης Τσιόγκας γεννήθηκε το 1956 στη Δολίχη Ελασσόνας. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Τελειώνοντας το Δημοτικό, φοίτησε στη Δημόσια Σχολή Εργοδηγών μέχρι το 1972. Συμμετείχε στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και κακοποιήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.

  Το Δεκέμβρη του 1975 εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Αμέσως μετά τη στρατιωτική του θητεία δραστηριοποιήθηκε από διάφορες στελεχικές θέσεις στην ΚΝΕ και στο Κόμμα. Αν και εργατόπαιδο, είχε την ικανότητα να δουλεύει εξίσου καλά με τους εργαζόμενους όσο και με τους αγρότες, γιατί και ο ίδιος είχε νιώσει στα παιδικά του χρόνια τη στερημένη ζωή του χωριού, δουλεύοντας στη συγκομιδή καπνού και σε κτηνοτροφικές εργασίες.

  Την περίοδο της κρίσης 90-91 στάθηκε ανυποχώρητος αποκρούοντας την επίθεση των οπορτουνιστών ενάντια στο Κόμμα, υπερασπίζοντας τον επαναστατικό του χαρακτήρα. Η συμβολή του στην ιδεολογική διαπάλη που αναπτύχθηκε στη Λάρισα και στη Θεσσαλία με όσους επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, ήταν καθοριστική.

  Αναδείχθηκε από τους πιο μαχητικούς και πιο συνεπείς υπερασπιστές του σοσιαλισμού και των κατακτήσεων των εργαζομένων στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

  Τα επόμενα χρόνια χρεώθηκε εργατική συνδικαλιστική δουλειά, αρχικά Γραμματέας Εργατικής Αχτίδας Λάρισας και στη συνέχεια γραμματέας της τοπικής επιτροπής της ΕΣΑΚ. Εργαζόμενος στο Δήμο Λάρισας, εκλέχθηκε στη διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Αυτοκινήτων και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το 1995 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και ανέλαβε Γραμματέας του. Από το 1999 μέχρι σήμερα διατέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του.

  Το 2001 εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, διαδεχόμενος τον Γιάννη Πατάκη και επανεξελέγη το 2004 και το 2007. Το 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος. Στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
  Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

  Στην ανακοίνωσή της για το θάνατο του σ. Τάκη Τσιόγκα, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, καθώς και οι χιλιάδες φίλοι και μέλη του Κόμματος εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την πρόωρη απώλεια του σ/φου μας Δημήτρη Τσιόγκα. Εκφράζουμε ολόψυχα τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

  Αποχαιρετούμε τον σ/φο Δημήτρη που σε όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός στις ιδέες και τις αξίες του ΚΚΕ. Με την αποφασιστική και αταλάντευτη αγωνιστική στάση του διαπαιδαγώγησε νέα γενιά κομμουνιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών. Υπήρξε υπόδειγμα αδιάλλακτου και αφοσιωμένου υπερασπιστή των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

  Ο σ/φος Δημήτρης Τσιόγκας αφήνει πίσω του μεγάλο κενό στην Κομματική Οργάνωση Λάρισας και στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας. Το ταξικό εργατικό κίνημα όχι μόνο του νομού μας, αλλά όλης της χώρας στερείται από έναν πρωτοπόρο οργανωτή και καθοδηγητή της πάλης του. Αφήνει πίσω του, όμως, ισχυρή παρακαταθήκη, που παραδειγματίζει και καθοδηγεί νέους κομμουνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες. Αυτοί συνεχίζουν την πάλη του και τελικά θα πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα οράματα για τα οποία αφιέρωσε τη ζωή του.

  Αποτελεί καθήκον για όλους εμάς σήμερα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να ριχτούμε στη μάχη με μεγαλύτερη αυταπάρνηση και αυτοθυσία ώστε να καλύψουμε το κενό που αφήνει η απώλεια του σ/φου μας Δημήτρη Τσιόγκα.

  Η ΝΕ Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην σ/φο της ζωής του Κατερίνα και στα παιδιά του Θεοδώρα και Βασίλη».
  Συλλυπητήρια μηνύματα

  Με δελτίο Τύπου, η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σημειώνει για τον Τάκη Τσιόγκα: «Η προσφορά του στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα, η συνέπεια, η μαχητικότητα και το ήθος που επέδειξε με επιμονή κι αξιοπρέπεια όλα τα χρόνια της ζωής του θα είναι φωτεινό παράδειγμα και σημείο αναφοράς στους αγώνες που μας περιμένουν στο μέλλον».

  Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Τσιόγκα, που σε όλη του τη ζωή υπήρξε συνεπής στα «πιστεύω» του και αγωνίστηκε για αυτά και εντός του Κοινοβουλίου, όπως και στους κοινωνικούς χώρους». Συλλυπητήρια δήλωση έκανε και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5582031&publDate=7/4/2010

 2. Ο/Η VT λέει:

  Συλλυπητήρια επιστολή Φ. Πετσάλνικου για τον θάνατο του Δ. Τσιόγκα

  Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για τον θάνατο του βουλευτή του ΚΚΕ, Δ. Τσιόγκα, απέστειλε στους οικείους του εκλιπόντος, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

  «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Τσιόγκα, που σε όλη του τη ζωή υπήρξε συνεπής στα πιστεύω του και αγωνίστηκε γι’ αυτά και εντός του Κοινοβουλίου, όπως και στους κοινωνικούς χώρους», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο κ. Πετσάλνικος.

  http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 3. Ο/Η VT λέει:

  Ο Νομάρχης Λάρισας για τον Τάκη Τσιόγκα:

  «Αγωνιστής της εργατικής τάξης»
  «Η πρόωρη απώλεια του πρώην βουλευτή του ΚΚΕ και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάκη Τσιόγκα μας γεμίζει όλους θλίψη και οδύνη.

  Έφυγε από τη ζωή με τον τιμητικό τίτλο του αγωνιστή των δικαίων της εργατικής τάξης και του λαού, τον οποίο υπηρέτησε μαχητικά, με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα και ανυστεροβουλία.

  Τιμούμε τη μνήμη του και εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

 4. Ο/Η Δήμος Λιβαδίου λέει:

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ
  Ταχ. Δ/νση 40002 Λιβάδι
  Τηλ.24933 50400 FAX 24930 41121

  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λιβαδίου συνήλθε σήμερα Δευτέρα 05/04/2010 σε έκτακτη συνεδρίαση του, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και το σώμα ομόφωνα ενέκρινε

  Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

  για την απώλειά του πρώην Βουλευτή του ΚΚΕ και νυν Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, συντοπίτη Τσιόγκα Δημήτριο.

  Αφού έλαβε υπόψη του:
  1.- Την προφορική εισήγηση του Δημάρχου Λιβαδίου κ. Γαλάνη Γεώργιου, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντος, τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του για την εργατική τάξη, αλλά και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα αφού για πολλά χρόνια ήταν η κινητήρια δύναμη του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ν. Λάρισας και πρόσφατα πρόεδρος.
  Παράλληλα τόνισε τις αέναες προσπάθειες που έκανε πάντα με το ιδιαίτερο πάθος που τον διέκρινε για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων του Δήμου μας.
  Υπό το αυτό πνεύμα μίλησε και ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γκούμας, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Τοπικού Διαμερίσματος Δολίχης.
  2.- Την πρόταση του Δημάρχου και των παρισταμένων Δημοτικών Συμβούλων, όπως το Σώμα εγκρίνει την έκδοση του ψηφίσματος.
  3. -Τη σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων και του Τοπικού Συμβουλίου Δολίχης.

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  α) Να εκφράσει την θλίψη του στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος πρώην Βουλευτή του ΚΚΕ και νυν Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, συντοπίτη Τσιόγκα Δημήτριο.
  β) Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Δολίχης.
  γ) Να παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο Δολίχης στην Πολιτική κηδεία.
  δ) Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

  Αποφασίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Λιβαδίου, διαβάστηκε και υπογράφτηκε:

  Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ο Δήμαρχος Τα μέλη Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος Τ.Σ. Δολίχης

  Ακριβές Απόσπασμα
  Ο Δήμαρχος

  Γαλάνης Γεώργιος

 5. Ο/Η Αντώνης Σ. Πάσχος λέει:

  Βρέθηκα στις αρχές του χρόνου στην Ελλάδα. Τις μέρες που γινόταν οι προετοιμασίες για τις κινητοποιήσεις των αγροτών πέρασα απ το Εργατικό Κέντρο της Λάρισσας. Είχα ραντεβού να συναντήσω τον σ. Τάκη Τσιόγκα για να κάνουμε μια μικρή δουλειά για το Κόμμα.
  Είχα πάει νωρίτερα και τον περίμενα.
  Σε λίγο ήρθε. Με κέρασε καφέ.
  Γι αυτόν ήταν η πρώτη μέρα μετά τις γιορτές που επέστρεφε στο Εργατικό Κέντρο. Η είδηση ότι ήρθε ο Τάκης πέρασε σαν ηλεκτρικό ρεύμα σ όλα τα γραφεία.
  Μια ουρά σχηματίστηκε από υπαλλήλους και επισκέπτες για να τον χαιρετήσουν και να του ευχηθούν ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
  Εντυπωσιάστηκα.
  Δεν είχα ξαναδεί τέτοια έκφραση αγάπης από συνεργάτες του, συντρόφους και φίλους.
  Μετά το Εργατικό Κέντρο επισκεφθήκαμε με τον Τάκη ένα γραφείο για να διεκπεραιώσουμε τη δουλειά που προανάφερα.
  Η απόσταση ήταν περίπου 10 λεπτά απ το Εργατικό Κέντρο. Μας πήρε να την περπατήσουμε πάνω από μισή ώρα. Κάθε περαστικός μας σταματούσε στο δρόμο. Γειά σου Τάκη ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Γειά σου Τάκη ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
  Όλοι σταματούσαν να του σφίξουν το χέρι.
  Ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος γεμάτος καλωσύνη και ευγένεια. Ένας Λαϊκός Αγωνιστής με άλφα ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
  Στην οικογένειά του, τους συντρόφους και φίλους του στέλνω τα θερμά συλληπητήρια και αντί στεφάνου στέλνω στην Κομματική του Οργάνωση του ΚΚΕ στη Λάρισσα εκατό δολλάρια στη μνήμη του.
  Αντώνης Σ. Πάσχος
  Μελβούρνη
  Αυστραλίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s