Σε ηλικία 54 ετών, σήμερα 5.4.10 έφυγε ο Τάκης Τσιόγκας, ο δικός μας Τάκης, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Στη ζωή ήταν αγωνιστής και νικητής. Μέλος της ΚΝΕ από το 1975 υπηρέτησε το ΚΚΕ και έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007. Στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.


Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο οποίο ήταν πρόεδρος. Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στη Δολίχη όπου θα γίνει η ταφή.

*****

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, συνάδελφος Τάκης Τσιόγκας.

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες

Σήμερα Δευτέρα 5 Απρίλη στις 5 το πρωί η καρδιά του συναδέλφου μας Τάκη Τσιόγκα έπαψε να χτυπά. Η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχασε ένα από τα κορυφαία στελέχη του. Το εργατικό κίνημα του νομού μας έχασε τον ηγέτη του.

Η ζωή και η δράση του διαπαιδαγώγησε εκατοντάδες αγωνιστές και εργάτες και θα αποτελέσει παράδειγμα για πολλές γενιές των εργαζομένων. Η ακλόνητη πίστη στα ιδανικά της εργατική τάξης, η αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των αποφάσεων κινήματος, η επιμονή του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο σταθερός προσανατολισμός στην ταξική γραμμή της ρήξης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος τον έκανε να ξεχωρίζει ως κομουνιστής και γνήσιος αγωνιστής ηγέτης της τάξης του.

Αγαπούσε ολόψυχα τους εργάτες γιατί ήταν γέννημα –θρέμμα της δική τους τάξης και όπως έλεγε πάντα « οι εργάτες είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και η μόνη τάξη που έχει ιστορική αποστολή να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». Για τον σκοπό αυτό αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του.

Για τον Τάκη δεν υπήρχαν δυσκολίες, δισταγμοί, πισωγυρίσματα. Ποτέ δεν είπε την λέξη «κουράστηκα»! Έτρεχε παντού! Στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, τα Σούπερ Μάρκετ, στις υπηρεσίες για να οργανωθεί η εργατική τάξη αλλά και σε κάθε περίπτωση που χρειαζόταν η συμβολή του για λυθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους.

Ούτε μια στιγμή δεν λύγισε μπροστά στις δύσκολες καμπές του κινήματος. Ήταν αδιάλλακτος με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και με όσους ξεπουλούσαν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ήταν διεθνιστής και δεν ξεχώριζε τους εργάτες κατά φυλή, θρησκεία ή χρώμα.

Η απώλεια του συντρόφου Τάκη Τσιόγκα ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για το εργατικό κίνημα, όπου δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα απ΄τις δυνάμεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Λάρισας έχοντας επίγνωση της τεράστιας απώλειας του συντρόφου Τάκη Τσιόγκα, του δίνει την υπόσχεση ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να αναπληρωθεί το τεράστιο κενό που μας αφήνει ο πρόωρος χαμός του.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Λ. εκφράζει τα ποιο θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του και τα παιδιά του που ήταν πάντα πηγή της ανεξάντλητης δύναμής του.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους του νομού που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας να προσέλθουν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν.Λάρισας την Τετάρτη 7 Απρίλη κατά τις ώρες 10:00πμ με 3:00μμ στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων(Ισόγειο), όπου θα εκτεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθως θα συνοδεύσουμε τον σύντροφο Τάκη Τσίογκα στην τελευταία κατοικία του, στην γενέτειρά του, τη Δολίχη Ελασσόνας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

*****

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΓΚΑ

«Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Δημήτρης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η ΚΕ του Κόμματος συμπαραστέκεται στην οικογένεια του συντρόφου μας και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Ο σ. Δημήτρης Τσιόγκας έγινε μέλος της ΚΝΕ το 1975 και λίγα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις έως το τέλος, από όποια θέση ευθύνης του εμπιστεύτηκε.

Στη μεγάλη κρίση που πέρασε το ΚΚΕ στα χρόνια της αντεπανάστασης 1989 – 1991, ο σ. Τσιόγκας υπεράσπισε το χαρακτήρα του Κόμματος και τις επαναστατικές αρχές, ενάντια στον οπορτουνισμό που επιδίωξε τη διάλυσή του.

Το 18ο Συνέδριο εξέλεξε τον σ. Τσιόγκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Έχοντας σφυρηλατηθεί από μικρή ηλικία με την πίστη στους σκοπούς της εργατικής τάξης, στάθηκε δίπλα της, έγινε σάρκα από τη σάρκα της, καταξιώθηκε και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του ως αφοσιωμένος αγωνιστής που πραγματικά αξίζει να τον εμπιστεύονται. Ο σύντροφος Τσιόγκας υπήρξε μαχητικό στέλεχος του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπεράσπισε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης με αισιοδοξία, δίχως έκπτωση απέναντι στο κεφάλαιο, στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό. Είναι βέβαιο ότι οι νέες βάρδιες της εργατικής τάξης θα αντλήσουν διδάγματα από το παράδειγμά του και πρώτα απ’ όλα ότι η αγωνιστική στάση ενάντια στην υποταγή και στη μοιρολατρία, η πάλη για ένα καλύτερο αύριο είναι μονόδρομος για την τάξη και ότι αξίζει να τον διαβούν.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Τσιόγκα θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.»

Έφυγε πρόωρα ο Τάκης Τσιόγκας

Σε ηλικία 54 ετών, σήμερα 5.4.10 έφυγε ο Τάκης Τσιόγκας, ο δικός μας Τάκης, νικημένος από την επάρατη νόσο. Στη ζωή όμως ήταν αγωνιστής και νικητής. Μέλος της ΚΝΕ από το 1975 υπηρέτησε το ΚΚΕ και εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007. Στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο οποίο ήταν πρόεδρος. Η σωρός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στη Δολίχη όπου θα γίνει η ταφή.